minden ami a sorozatokkal kapcsolatos

SITE INFO:
szerky: Csillag
email:
@
nyitás: 2005.06.02.
layout:
www.

NAVIGATION:
site
chat
news
gallery
fast links

EXTRA:
vámpírok

SOROZATOK:
psych
supernatural
moonlight
fringe
lost
ncis
buffy the vampire slayer
angel
ghost wishperer
lie to me
chuck
90210
samantha who?
gossip girl
alias
24
veronica mars
heroes
sue thomas fbi
friends
bones
prison break
one tree hill
house md
charmed
grey's anatomy
gilmore girls
7th heaven
what about brian?
floricienta

ELITE CSERÉK:
MÁSIK OLDALAM:

LINK ME:
¤ more

 

 TOP AFFI CSERÉK:
http//,http//,http//http//http//,
http//http//http//http//, http//,
http//http//http//http//http//,
http//
http//http//, http//http//,
http//http//http//http//, http//,
http//http//http//http//http//,
http//http//http//http//http//,
http//http//http//http//http//
,
http//, http//, http//, http//http//,
 
http//, http//
, http// http// http//
...

 
Számláló
Indulás: 2005-06-02
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Lost - Eltűntek:

Színészek - szereplők:
Matthew Fox - Jack Shephard
Evangeline Lilly - Katherine "Kate" Austen
Ian Somerhalder - Boone Carlyle
Dominic Monaghan - Charlie Pace
Jorge Garcia - Hugo "Hurley" Reyes
Terry O'Quinn - John Locke
Michelle Rodriguez - Ana Lucia Cortez
Adewale Akinnuoye-Agbaje - Mr. Eko
Maggie Grace - Shannon Rutherford
Naveen Andrews - Sayid
Emilie de Ravin - Claire Littleton
Yoon-jin Kim - Sun Kwon
Josh Holloway - Sawyer
Daniel Dae Kim - Jin Kwon
Malcolm David Kelley - Walt
Cynthia Watros - Libby
Harold Perrineau - Michael Dawson
Greg Grunberg - Seth Norris

Alap történet:
Egy repülőgép-szerencsétlenség 48 túlélője egy trópusi szigeten harcol az életben maradásért. A szigeten rekedtek között vannak barátok, ismerősök és ellenségek, ám csakis együtt képesek felvenni a harcot a dzsungel mélyéből eredő fenyegetéssel. Ez az izgalmas, minden percében misztikus és félelmetes kaland az emberekből a legjobbat vagy talán épp az ellenkezőjét, a legrosszabbat hozza ki.
A semmi közepén a 48 túlélő más és máshogy cselekszik az embert próbáló kaland során. Kate sohasem szeretett volna orvos lenni, most mégis ő ápolja Jack sebeit. Hurley a kilátástalannak tűnő helyzetben is megőrzi humorát és higgadtságát, így próbál segíteni a körülötte lévőkön. A letűnt rocksztár, Charlie  súlyos titkokat rejteget. A közel-keleti Sayidnak a dzsungel mellett a többiek előítéletével is meg kell küzdenie. A koreai pár, Jin és Sun  idegen nyelve és szokásai sok félreértéshez vezet. Sawyer  senkiben sem bízik, örökös gyanakvása veszélybe sodorja a túlélőket. Michael volt felesége halála után vette magához kilenc éves fiát, Waltot, apa és fia szinte teljesen ismeretlenek egymás számára. A magának való Locke sokkal közelebbi kapcsolatba kerül a szigettel, mint a többiek. Az önző Shannon , aki a káosz közepén is saját magával van elfoglalva, és elhidegült testvére, Boone állandóan veszekednek, ám meg kell tanulniuk kijönni egymással, ha életben akarnak maradni.

Évadok szerinti történet leírás:
Első évad:
Az Oceanic Airlines 815-ös, Sydney – Los Angeles repülőjáratán valahol félúton a Csendes-óceán felett meghibásodik a fedélzeti rádió, így a pilóták a közelebbi Fidzsi-szigetek felé veszik az irányt, hogy a hibát ott kijavíttathassák. Egy lakatlannak tűnő, trópusi sziget felett azonban – a tervezett útvonaltól mintegy 1000 mérföldre – a gép erős turbulenciába kerül és három nagyobb részre szakadva lezuhan. Az első évad a tengerpartra zuhant törzsrész túlélői szemszögéből ábrázolja a történteket.
Második évad:
A katasztrófa utáni 45. napon járunk. A túlélők és a „Többiek” konfliktusa egyre csak fokozódik; a tudomány és a hit ellentéte kiemelt szerepet kap. Míg korábbi rejtélyek megválaszolódnak, újabbak kerülnek előtérbe. Kiderül, hogy a repülőgép farokrészének is vannak túlélői, bár nagyrészük a többiek fogságába került. A fémajtó felrobbantásával, és a bunkerbe való behatolás után megismerkedünk a szigetet behálózó tudományos intézettel, a DHARMA Kezdeményezéssel. A túlélők egyike árulóvá válik, három karakter meghal az évad során: Ana Lucia és Libby, Shannon. Fény derül a repülőgép lezuhanásának okára.
Harmadik évad:
A lezuhanás utáni 67. naptól kezdődően folytatódik a történet. A bunker felrobbanása után a dolgok egyre rosszabbra fordulnak. Több haláleset is történik, ráadásul megdöbbentő információkat kapunk a szigetről. Egyre több mindent tudunk meg a „Többiek”-ről, és arról, hogy ki milyen ember is valójában. Miközben felcsillan a megmenekülés reménye, végzetes összecsapás készülődik a túlélők és az őslakosok között. Ahogy a túlélők egyre inkább részesei lesznek a Többiek életének, úgy mosódik el a határ jó és rossz között.
Negyedik évad:
A segélykérő üzenet elküldése után a túlélők összevesznek, és két csoportra válnak. A szigetre külvilági katonák érkeznek, méghozzá nem békés szándékkal. Míg a túlélők és a Többiek is hatalmas veszélybe kerülnek, néhány szigetlakónak sikerül elhagynia a szigetet, és visszatérnie a külvilágba.
Ötödik évad:
A negyedik évad rejtélyekkel teli befejezése után a lezuhant Oceanic 815-ös járatának túlélői most minden eddiginél nehezebb körülmények közt küzdenek életükért és egymásért. Ezúttal nem csak a dzsungel fenyegetéseivel, de az idősíkok közti ugrások okozta , sokszor nagy veszélyt hozó, kiszámíthatatlan változásokkal is szembe kell nézniük a szigeten maradtaknak. Az Oceanic Six, a hazajutott hat túlélő most a katasztrófa helyszínére visszavezető utat keresi, hiszen Ben elmondása szerint mindenkinek, kivétel nélkül vissza kell térnie az időközben eltűnt szigetre, hogy megmentsék a hátrahagyott társakat, és persze magát az időben elveszett Szigetet is. De hogyan, ha Locke halott, és többen hallani sem akarnak a visszaút ötletéről?...

A sorozat születése:
A sorozat megteremtésének gondolata 2004 januárjában fogant meg, amikor is Lloyd Braun – aki ez időben az ABC televíziótársaság szórakoztató műsorokért felelős elnöke volt – benyújtotta igényét egy olyan televíziós sorozat iránt, ami a Számkivetett, az Alkonyzóna, A legyek ura, és népszerű valóságshow, a Survivor ötvözeteként jellemezhető. Az ötletet Jeffrey Lieber dolgozta ki papíron, elkészítetve a leendő sorozat pilotját (próbaepizódját), s munkájának a Nowhere (Senkiföldje) címet adta. A producerek azonban lesújtó véleménnyel voltak a forgatókönyvről; végig sem olvasták, és már látták: ez nem fog működni.
J.J. Abrams, az Alias című sorozat alkotója kapta a pilot teljes újraírásának feladatát. Bár eleinte habozott, hamar megtetszett neki a sorozat ötlete, amikor megtudta, hogy ez nem csupán egy lakatlan szigeten játszódó túlélődráma, hanem sokkal több annál: különböző sci-fi elemek kombinációja is, ami egy misztikus hátteret ad a sztorinak. J.J. felvette a kapcsolatot Damon Lindelof íróval, aki ekkor a Bostoni halottkémeken dolgozott, majd összefogva vele, kialakította a sorozat stílusjegyeit, karaktereit, főbb momentumait. Gondolataikat egy tizenöt oldalas vázlatban összegezték, amit azonnal leadtak a csatornának. Meglepetésükre már másnap megkapták a nagy hírt: az ABC a vázlat alapján berendelte a nyitóepizódot. Elképesztő volt ez a tempó a csatorna részéről, lévén, hogy forgatókönyv helyett csupán vázlatot kaptak.

Világ nézettség:
Az Informa Telecoms and Media 2006-os felmérése, amit 20 országban végeztek el kimutatja, hogy a Lost volt a második legnézettebb műsor a
Miami helyszínelők után. A Lost volt 2008-ban a legtöbbet letöltött sorozat a világon, 5 730 000 letöltéssel.

Díjak:
A rendkívül sikeres első évad után, a Lost nyerte az Emmy Award díját dráma kategóriában. 2006 januárjában, elnyerte a Legjobb dráma kitüntetést a Golden Globe díjátadón. 2005-ben, a Writers Guild of America Award a zseniális forgatókönyv miatt adott át díjat, a szintén ezévi Producers Guild Award a legjobb produkció névvel illette meg, míg a Screen Actors Guild Award a legjobb stáb címmel díjazta.

Érdekesség:
1) A Lost másfél órás nyitórésze volt a legköltségesebb pilot a televíziózás történetében: több mint 10 millió dollárba került. Csak a díszletként használt Lockheed L-1011 repülőgép megvétele és szállítása egymillió dollárt emésztett fel.
2) A Számok című epizód után, melyet 2005. március 2-án vetítettek számos ember játszotta meg a lottón a filmben elhangzott 6 számot. A Pittsburgh Tribune-Review szerint 500 helyi játékos játszotta meg ezeket a számokat a vetítést követő 3 napban. Ugyanebben az időben Michiganben másik 200 ember is ugyanezekre a számokra tippelt.
3) Az első évad barlang-jeleneteit egy olyan raktárhelyiségben forgatták, ami már 1999 óta üresen állt az akkor ott történt tömegmészárlás miatt.

Sorozat készítői:
rendező: J.J. Abrams, Stephen Williams, Jack Bender, Tucker Gates, Rod Holcomb, Kevin Hooks
forgatókönyvíró: J.J. Abrams, Paul Dini, Damon Lindelof, Lynne E. Litt, Javier Grillo-Marxuach, Jennifer Johnson
operatőr: Michael Bonvillain, Larry Fong, John S. Bartley
zene: Michael Giacchino
producer: Edward Kitsis, Adam Horowitz, Jean Higgins, Sarah Caplan
executive producer: J.J. Abrams, Bryan Burke, Damon Lindelof, Jack Bender, Carlton Cuse, Jeff Pinkner
vágó: Mark Goldman, Avi Fisher, Sarah Boyd, Stephen Semel, Mary Jo Markey

 

A sorozatról:
Az események zöme a szigeten zajlik. A filmbeli jelen történéseit az egyes szereplők viszonylag hosszas visszaemlékezései szakítják meg időről-időre. Ezek feltárják az adott szereplők lelki világát, segítenek megérteni döntéseik mibenlétét és nagyban árnyalják azokat, egyben – mivel rámutatnak a szereplők előéletében levő összefüggésekre – a sorozat mitológiájának fő forrásai. Egy-egy adott rész általában csak egy túlélő szereplő múltját fejtegeti. Maguk a visszaemlékezések  képi világa nem különül el élesen a jelenétől, a váltást csak az érezhető környezetváltozás és egy rövid kísérő zenei alányomás jelzi. A harmadik évad záróepizódjában rendhagyó módon jövőbeli események jelennek meg a visszaemlékezések helyén; a készítők nyilatkozatai szerint az arány a későbbiekben lassan az előretekintések javára fog eltolódni.

 

 

Sorozataink portal  -  by Csillag  -  Sorozataink portal


Érdekelnek a zenei újdonságok? Kattints! ⏵ Popusz: Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több.    *****    Halihó! Néhány újdonság a G-Portál Histórián! Toljuk meg az év végét, kovácsoljunk közösséget ismét! Csatlakozol? :)    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS