minden ami a sorozatokkal kapcsolatos

SITE INFO:
szerky: Csillag
email:
@
nyitás: 2005.06.02.
layout:
www.

NAVIGATION:
site
chat
news
gallery
fast links

EXTRA:
vámpírok

SOROZATOK:
psych
supernatural
moonlight
fringe
lost
ncis
buffy the vampire slayer
angel
ghost wishperer
lie to me
chuck
90210
samantha who?
gossip girl
alias
24
veronica mars
heroes
sue thomas fbi
friends
bones
prison break
one tree hill
house md
charmed
grey's anatomy
gilmore girls
7th heaven
what about brian?
floricienta

ELITE CSERÉK:
MÁSIK OLDALAM:

LINK ME:
¤ more

 

 TOP AFFI CSERÉK:
http//,http//,http//http//http//,
http//http//http//http//, http//,
http//http//http//http//http//,
http//
http//http//, http//http//,
http//http//http//http//, http//,
http//http//http//http//http//,
http//http//http//http//http//,
http//http//http//http//http//
,
http//, http//, http//, http//http//,
 
http//, http//
, http// http// http//
...

 
Számláló
Indulás: 2005-06-02
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Supernatural - Odaát:

¤ AVATARS

Történet:
A sorozat két fivért követ nyomon, Dean és Sam Winchestert, akik az Egyesült államok különböző pontjaira utaznak egy fekete 1967-es Chevy Impalával, hogy a végére járjanak paranormális történéseknek és más megmagyarázhatatlan eseteknek, amelyek természetfeletti lényekhez kapcsolhatók. A testvérek „vadászoknak” nevezik magukat, és a sorozat folyamán kiderül, hogy mások is követik és követték előttük is ezt az életformát. Köztük apjuk, aki a feleségével történt tragédia után gyermekkoruktól a vadászatra nevelte fiait.

Színészek és szereplők:
Jared Padalecki - Sam Winchester
Jensen Ackles - Dean Winchester
Jeffrey Dean Morgan - John Winchester
Nicki Aycox - Meg
Jim Beaver - Bobby Singer
Katie Cassidy - Ruby
Lauren Cohan - Bela Talbot
Samantha Ferris - Ellen Harvelle
Alona Tal - Jo Harvelle
Sterling K. Brown - Gordon Walker

A sorozat készítői:
rendező: Philip Sgriccia
író: Eric Kripke
forgatókönyvíró: Bill Coakley, Brad Buckner, Eugenie Ross-Leming
operatőr: Serge Ladouceur, Aaron Schneider
díszlettervező: George Neuman, Richard Reams
jelmeztervező: Diane Widas, Bobbie Mannix
zene: Jay Gruska, Christopher Lennertz, Ernie Mannix
látványtervező: Michael Novotny, Jerry Wanek
vágó: David Ekstrom, Paul Karasick, Anthony Pinker

Vetítése Amerikában:
Az Odaát 2005. szeptember 13-án debütált a The WB Television Networkön, s a második évadtól a The CW műsorán szerepel.

Szereplők jellemzése:
Sam Winchester (Jared Padalecki), az egyetemista fiatal, aki apja és a rá váró vadász életmód elől menekült el. Bátyja kérésére segít neki eltűnt apjuk keresésében, majd egy személyes tragédia után közösen folytatják útjukat, hogy elpusztítsák az életüket megkeserítő démont. Hamarosan különleges képességek jelennek meg nála, és megtudja, hogy egy a Sárgaszemű démon kiválasztottjai közül.
Dean Winchester (Jensen Ackles), Sam négy évvel idősebb bátyja, aki kiskora óta vakon követte apja parancsait, mindig is a vadászat volt az élete. Úgy érzi, felelősséggel tartozik öccséért, meg kell védenie őt. Később kötelességtudata meginog, amikor rájön, hogy apját és Samet is könnyen elvesztheti.
John Winchester (Jeffrey Dean Morgan), Sam és Dean apja. Miután felesége, Mary meghalt, arra tette fel az életét, hogy levadássza a démont, ami végzett vele. Fiait gyerekkoruk óta a természetfelettivel való küzdelemre nevelte. Megszállottsága és szigora miatt megromlott a kapcsolata Sammel.
Bobby Singer (Jim Beaver), egy tapasztalt vadász, John régi barátja. Sam és Dean gyakran fordulnak hozzá, ha segítségre van szükségük.
Ellen Harvelle (Samantha Ferris), John régi ismerőse, egy vadász özvegye. Lányával, Joval egy kocsmát üzemeltet, ami vadászok találkozóhelye.
Joanna Harvelle (Alona Tal), Ellen fiatal lánya, aki megpróbálna apja nyomdokaiba lépni, hogy bosszút állhasson annak haláláért, de anyja visszatartja ettől.
Ash (Chad Lindberg), egy számítógépzseni, Ellen kocsmájának állandó vendége. Segítséget nyújt a vadászok számára szükséges információk megszerzésében.
Azazel (Fredric Lehne), a „Sárgaszemű démon”, Mary Winchester és Jessica Moore gyilkosa, akit a Winchester család hosszú időn át üldöz.
Lilith (Rachel Pattee), egy fődémon, akivel Dean alkut köt öccse életéért. Mivel a fivéreket vetélytársának tekinti, végezni akar velük.
Jessica Moore (Adrianne Palicki), Sam barátnője és élettársa. Az ő meggyilkolása indítja bosszúhadjáratra Samet.

Évadonkénti történet:
1. évad:

Az Odát első évadában megismerkedhetünk két testvérrel, Dean és Sam Winchesterrel, akik kiskorukban anyjukat egy démon által okozott lakástűzben vesztették el. Azóta eltelt 22 év, közben kitanulták apjuktól a természetfeletti lényekre való vadászat minden fortélyát. Csakhogy apjuk egy vadászat során eltűnik, és anyjuk gyilkosa ismét lecsap, ezúttal Sam barátnőjét öli meg. A két fivér bosszút esküszik, bepattannak Dean 1967-es Chevrolet Impalájába, majd apjuk és a gyilkos démon nyomába erednek. Átszelve Amerika tájait, annyi természetfeletti lénnyel végeznek, ahánnyal csak tudnak…
2.évad:
Az Odaát második évada megrázó eseménnyel kezdődik: a Winchester fiúk apja, John egy alku során meghal. Dean és Sam ezért egyre elszántabban folytatják a harcot a természetfeletti ellen, miközben új vadászokkal ismerkednek meg; Ellennel, Joval, Ash-sel és Gordonnal, illetve találkoznak különleges képességű fiatalokkal, köztük Andy-vel és Avával, ám Samnél is mutatkoznak hozzájuk hasonló képességek. Az évad során kiderül, hogy a Azazel arra készül, hogy felnyissa az Ördög kapuját, ezzel háborút robbantson a démonok és emberek közt...
3. évad:
Az Odaát harmadik idényében Dean és Sam újabb feladatot kapnak: el kell pusztítaniuk a Pokolból kiszabadult rémségeket. Akcióik során feltűnik két új, női személyiség is: a lopott árukkal kereskedő Bela, és a rejtélyes módon az emberek oldalán álló démonlány, Ruby. Míg Sam egyre inkább azon munkálkodik, hogy megmentse Deant a határidő lejárta felé közeledő alkutól, feltűnik a színen egy Lilith nevű démon, aki a fivérek fejére pályázik...
4. évad:
Az Odaát negyedik szezonja nem várt fordulattal kezdődik; Dean rejtélyes körülmények közt visszatér a Pokolból az élők közé. Mint később kiderül, a megmentő szerepében egy Castiel nevű angyal áll, aki ura, Isten parancsára támasztotta fel a fiút, méghozzá mert még terveik vannak vele. Winchesterék hiába segítik minden erejükkel a Mennyek seregét, a dolgok egyre rosszabbra fordulnak, így nem csak az egyre erősödő démoni egységekkel kell felvenniük a harcot, hanem a köztük lévő árulókkal is, akik azon munkálkodnak, hogy Lucifer mindenáron kiszabaduljon. Ráadásul Sam sodródni kezd a rossz oldal felé...

Dean kocsija: (kép)
Kiemelt szerephez jut a sorozatban Dean védjegye, egy fekete 1967-es Chevrolet Impala, amit korábban apja ajándékozott neki. Az autó Dean legértékesebb tulajdona, csomagtartója egész fegyverarzenálokat képes tárolni, s gazdája majdnem ugyanolyan elszántan védelmezi, mind öccsét. feltárul a csomagtartója, amiben különböző, a természetfeletti ellen szolgáló fegyver leledzik.
A kocsi rendszáma: KAZ 2Y5, az első évadban azonban megváltoztatják CNK 80Q3-ra, 1997-es rendszáma a BQN 9R3 volt. A járgány az évadok során a Metallicar gúnynevet kapta.

Képregény:
Az Egyesült Államokban megjelent a „Supernatural: Origins” (Odaát: Eredetek) című képregénysorozat, mely a televíziós sorozatból már ismert természetfeletti világba kalauzolja el az olvasót. A történet John Winchesterről szól, aki felesége, Mary rejtélyes halála után az éjszaka teremtményei után veti magát, hogy kiderítse, ki és miért végzett gyermekei édesanyjával.
Az első szám 2007. május 2-án jelent meg a Wildstorm amerikai képregénykiadó gondozásában; az újabb számok ezt követően havonta érkeznek az amerikai újságárusokhoz. Az egyes részeknek nincs külön címük, csupán egy sorszám jelöli, hogy éppen melyik epizódot olvassuk. Az amerikai olvasók 2,99 $-ért (kb. 580 Ft) jutathatnak a képregényhez. Az első szám különlegessége, hogy egy külön kis extra epizódot is magába foglal.
Az alkotók között említhetjük Peter Johnsont, a sorozat producerét, aki az írói feldatokat látja el, valamint Matthew Dow Smith képregényrajzolót.

Könyvek:
Az Odaát világához kapcsolódóan a regényeken kívül más nyomtatványokat is adnak ki. Ilyenekhez sorolható "Könyv az Odaát szörnyeiről, szellemeiről, démonairól és zombijairól" című kiadás, amely a történetben fellelhető természetfeletti lényekről ad részletes leírást, képekkel és egyéb információkkal gazdagítva, és kiegészítve addigi tudásunkat. Érdekesség, hogy Sam és Dean sorozatbeli jegyzeteit is megtaláljuk a könyvben.
Készülnek továbbá az Odaát évadaihoz írt hivatalos kézikönyvek is, melyet exkluzív interjúkkal, fényépekkek, kulisszatitkokkal, teljes epizódismertetőkkel és a színészekről készült színes fotókkal tettek még érdekesebbé és izgalmasabbá a lelkes olvasó számára az alkotók.

Regények:
Mint ahogy sok más sorozatnál is megszokott (pl.: Monk, Bűbájos boszorkák), az Odaát is megjelent regény formájában. Az első könyv a "Nevermore" (Soha többé) címet viseli, mely Keith R.A. DeCandido tollából származik. A kötet az amerikai Harper Collins kiadó jóvoltából került 2007. augusztus 1-jén a polcokra. A történet cselekmény szempontjából különáll a sorozattól, tehát az epizódokban nem találunk utalást a könyv cselekményeire. Azonban a regény eseményeit erősen befolyásolják a sorozat részei, tehát említést tesznek korábbi történésekről. A "Nevermore" a 2. évados Alku a démonnal, és A vírus című epizódok közé tehető – olvashatjuk a kötet elején.

(Ezek az infók nagyrésze a Wikipédia oldalról származik)

 

Sorozataink portal  -  by Csillag  -  Sorozataink portal


Érdekelnek a zenei újdonságok? Kattints! ⏵ Popusz: Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több.    *****    Halihó! Néhány újdonság a G-Portál Histórián! Toljuk meg az év végét, kovácsoljunk közösséget ismét! Csatlakozol? :)    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS