minden ami a sorozatokkal kapcsolatos

SITE INFO:
szerky: Csillag
email:
@
nyitás: 2005.06.02.
layout:
www.

NAVIGATION:
site
chat
news
gallery
fast links

EXTRA:
vámpírok

SOROZATOK:
psych
supernatural
moonlight
fringe
lost
ncis
buffy the vampire slayer
angel
ghost wishperer
lie to me
chuck
90210
samantha who?
gossip girl
alias
24
veronica mars
heroes
sue thomas fbi
friends
bones
prison break
one tree hill
house md
charmed
grey's anatomy
gilmore girls
7th heaven
what about brian?
floricienta

ELITE CSERÉK:
MÁSIK OLDALAM:

LINK ME:
¤ more

 

 TOP AFFI CSERÉK:
http//,http//,http//http//http//,
http//http//http//http//, http//,
http//http//http//http//http//,
http//
http//http//, http//http//,
http//http//http//http//, http//,
http//http//http//http//http//,
http//http//http//http//http//,
http//http//http//http//http//
,
http//, http//, http//, http//http//,
 
http//, http//
, http// http// http//
...

 
Számláló
Indulás: 2005-06-02
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 

Buffy a vámpírok réme - Buffy th Vampire Slayer:

Színészek - Szereplők:
Sarah Michelle Gellar - Buffy
Nicholas Brendon - Alexander LaVelle Harris
James Marsters - Spike
Alyson Hannigan - Willow Rosenberg
Charisma Carpenter - Cordelia Chase
David Boreanaz - (Angelus) Angel
Seth Green - Daniel "Oz" Osborne
Marc Blucas - Riley Finn

A sorozat készítői:
rendező: Daniel Attias, Reza Badiyi, Fran Rubel Kuzui
forgatókönyvíró: Jane Espenson
operatőr: Kenneth D. Zunder
zene: Kathleen Wilhoite, Christophe Beck
vágó: Tammis Chandler

Történet:
Buffy Summers egy átlagos, szőke amerikai gimnazistalány – a szülei elváltak, az édesanyjával – aki egy galériát vezet – egy kaliforniai kisvárosba, Sunnydale-be költöznek. A Sunnydale gimnázium akkori könyvtárosa közli Buffy-val, hogy a legenda szerint ő az új „kiválasztott”, a következő Vadász (Slayer). Buffy mindezt nem veszi komolyan, amíg vámpírok meg nem támadják, ő pedig felfedezi, hogy természetfeletti ereje, gyorsasága és ügyessége révén könnyedén végez velük, minden félelem nélkül.
A könyvtáros, Rupert Giles lesz Buffy Figyelője (watcher), aki tudása és a démonok, varázstárgyak, átkok fölötti ismerete lévén segíti Buffy küzdelmeit. Buffy két osztálytársa, a félénk Willow (Alyson Hannigan) és a csetlő-botló Xander (Nicholas Brendon) is csatlakoznak a vámpírvadász-kommandóhoz, legtöbbször több bajt okozva, mint amennyit segítenek.

Érdekességek:
A sorozat alapötletét egy 1992-ben forgatott, a sorozattal azonos címet viselő mozifilm adta, amelynek főszerepét Kristy Swanson alakította. A történet egy lányról szólt, aki egy misztikus hatalom birtokába kerül: ő lesz a Vadász, akinek feladata megvédeni az emberiséget a vámpíroktól és más démonoktól. Joss Whedon ennek a történetnek a felhasználásával elkészített egy 25 perces pilot részt, amelyre a Warner Brothers megbízást adott – így készült el a Buffy, a vámpírok réme első, tizenkét epizódból álló sorozata, amelyet hat másik, huszonkét epizódból álló évad követett.
A főhős Buffy Summers-t alakító színésznő szerepére a már gyerekkorától forgató, és az USA-ban egy nagyon népszerű családi sorozatban (All my children) híressé vált és Emmy-díjat nyert Sarah Michelle Gellar-t választották. Mivel a történet szereplői többségében középiskolás, később főiskolás diákok, a sorozat ugródeszka volt több feltörekvő fiatal színész számára is, mint Alyson Hannigan (az Amerikai Pite Michelle-je), Amber Benson (pincérnő a Latter Days (Az utolsó napok) című homoszexuálisokról szóló filmben), Seth Green (az X-akták, a Helyszínelők, a Vészhelyzet, és más sorozatok epizodistája), vagy Eliza Dushku (a Hajrá, csajok! egyik pomponlánya).
A történetet az eredeti Buffy-filmhez képest némileg átalakították, értelemszerűbbé tették. A legenda szerint minden generációban születik egy Vadász, aki minden esetben lány – és általában nem éri meg azt, hogy családot alapítson és békésen megöregedjen. A Vadász állandó küzdelmet folytat a sötétség erőivel, erre ösztönös késztetés hajtja – ahogy a démonokat, vámpírokat, és más túlvilági lényeket is mozgatja, hogy végezzenek a vadásszal.

Évadonkénti történet leírás:
Első évad:

Az első tizenkét epizódból megismerjük Buffyt, aki ekkor kezdi el csak próbálgatni a Vadász-létet. Találkozunk Giles-szal, aki igazi angol úriember, illetve megismerjük Buffy legjobb barátait: Xander-t és Willow-t, valamint a suli ügyeletes nyafkáját, Cordeliát (Charisma Carpenter)is. Fölbukkan továbbá egy titokzatos férfi, Angel (David Boreanaz), akiről kiderül: vámpír, ám a jó oldalon harcol. Valaha gonosz sorozatgyilkos volt, Angelus néven ismerték, de egy cigány átok révén „visszakapta a lelkét”, és Buffy mellé áll. Buffy idővel komoly érzelmeket kezd táplálni iránta, de szerelmük nem teljesedhet be, mivel ha Angel egy pillanatra is igazi boldogságot érez, az átok megtörik, és újból szörnyeteggé változik.
Az első szezon főellensége A Mester, egy ősöreg vámpír, aki az utolsó epizódban megmarja Buffyt, majd kis híján vízbe is fojtja. Mivel Buffy légzése egy időre leáll és „meghal”, valahol a világban születik egy újabb vadász – így már ketten vannak.

 

Második évad:
A második szezonban új vámpírok érkeznek a városba: Spike (James Marsters) és Drusilla (Juliet Landau). Mint kiderül, Drusilla Angel halandóként megkínzott és erőszakkal vámpírrá tett „gyermeke”, Spike pedig Drusilláé – amikor Angelnek a cigányok még nem adták vissza a lelkét, hárman együtt portyáztak és gyilkoltak szerte Európában. Spike és Dru vissza akarják csábítani maguk közé a „megjavult” Angel-t, aki azonban egyre szerelmesebb Buffyba, és elkötelezett a jó oldal mellett.
Buffy és Angel kapcsolata egy romantikus éjszakán komolyabbra fordul – Angel a Buffyval való szeretkezés közben megtöri az átkot, és újból gonosszá válik. Csatlakozik Spike-hoz és Drusillához, majd Buffy életére tör: „gyűlölöm, amiért majdnem embernek éreztem magam mellette”. Angel lesz a második sorozat főellensége, akit Buffy végülis a féltékeny Spike segítségével egy démoni dimenzióba taszít. Buffy édesanyja rájön a lánya titkos „vadász-mivoltjára”, és ultimátumot ad neki: vagy felhagy a vadászattal, vagy költözzön el. A sorozat végén a magányos Buffy elhagyja Sunnydale-t, és pincérnőnek áll Los Angelesben.

Harmadik évad:
A harmadik sorozatban találkozunk először Faith-szel (Eliza Dushku): ő az a lány, aki Buffy első szezonbeli halála miatt ugyancsak Vadász lett. Ahogy mondani szokták: „két dudás nem fér meg egy csárdában” – Faith sokszor mellőzöttnek érzi magát Buffy mellett, mint második Vadász, ezért idővel átcsábul az erősebb, de rossz oldalra.
A harmadik szezon főgonosza Sunnydale polgármestere, aki eggyé akar válni egy pusztító démonnal – és mindezt a Sunnydale gimnázium ballagásának alkalmára időzíti. Bár az utolsó epizódok során végül sikerül legyőzni, a Sunnydale Gimnázium a föld színével lesz egyenlő, több diák meghal, így vámpír lesz például Harmony is(Mercedes McNab),aki egy Buffy idegesítő osztálytársnője is.
A harmadik szezonban történik még: Angel valahogy visszatér a démoni dimenzióból, és Willow egy varázslatának következtében újra van „lelke” – ám a sorozat végén Los Angeles-be utazik, mivel Buffy jelenléte állandó kísértéssel tölti el.

Negyedik évad:
A negyedik soroztban Spike visszatér – oldalán a szőke és ostoba Harmony – Sunnydale-be, ám egy titkos katonai szervezet elkapja, és olyan csipet ültetnek a fejébe, amely fájdalomingert küld szét a testében, ha a Spike bármilyen ártó szándékkal fordul egy halandó emberhez. Így, bár lelke nincs, de ártani nem képes az embereknek – fölösleges agresszióját démonokon vezeti le, így ő is Buffy csapatának része lesz.
Buffy főiskolára kezd járni, de a vadász-teendők miatt nem megy neki a tanulás. Szerelmes lesz egy diáktársába, Riley-ba (Marc Blucas), akiről idővel kiderül, maga is annak a katonai szervezetnek a tagja (Initative), amely megbillogozta Spike-ot is. Kiderül továbbá a szervezetről, hogy a katonákon illegális „átalakításokat” és gépi beültetéseket végeznek. A negyedik rész főellensége Adam, egy robot, amelyet az Initative orvosa, Walsh professzor épített, és amely idővel kontrollálhatatlanná válik – de Buffy és barátai végül elpusztítják.

Ötödik évad:

Az ötödik szezon egy meglepő fordulattal kezdődik: Buffy húgának bemutatásával, akiről a korábbi sorozatokban szó sem volt, most mégis mindenki természetesnek veszi a jelenlétét. Mint arra Buffy rájön, Dawn (Michelle Trachtenberg) nem a testvére, hanem egy misztikus energia halandó megtestesülése, akit a Vadászra bíztak az égiek, és a húgává változtatták (átírva ezzel mindenki memóriáját). Dawn maga a „Kulcs”, amely kinyithatja a pokol száját – ezért egy gonosz istenség, Glorificus (Clare Kramer) próbálja kideríteni, hol lehet és milyen formában.
Spike a Buffyval közös harc során egészen Buffy megszállottjává válik, amit később ő szerelemnek titulál – Buffy azonban kineveti és lenézi ezért, hiszen még mindig Angelt szereti. Ám nehéz időket él át: édesanyja agydaganattal kórházba kerül, majd a sikeres műtétet követően embóliában meghal; Buffynak számlákat kell fizetnie, és kordában tartania a nevelhetetlen tinédzser Dawnt.
Glory végül mégis megkaparintja a kislányt, és annak feláldozásával készül megnyitni a pokol száját. Bár Dawn csak egy kis sebet kap, mégis megnyílik a „kapu” – amelyen át démonok ömlenének a világba. Buffy ezért beleveti magát a ragyogó átjáróba, és a halálával bezárja azt. A teste a földre zuhan, barátai eltemetik.

Hatodik évad:
Willow barátnőjével, Tara-val (Amber Benson) egy bonyolult és kockázatos vadászatra készül: vissza akarja hozni Buffyt a halálból. A varázslat sikerül, ám valami nincs rendben: Buffynak hatalmas trauma éri, hogy a tíz körmével kaparja ki magát a föld alól, és úgy érzi, a Mennyben járt, ahonnan a barátai kiszakították. Amit cserébe kap: számlák, munkanélküliség, Dawn nevelése, és a szétszéledő barátok.
Xander nősülni készül, ám az oltár előtt faképnél hagyja az exdémon Anya-t (Emma Caulfield), Willow és Tara túlzott mágiahasználata miatt elhidegülnek egymástól, majd szakítanak. Buffy egy gyorsétteremben dolgozik, és egyre inkább úgy érzi, hogy Spike-on kívül nem ért meg senkit: agresszív és bizalmatlan szexuális viszonyt folytatnak titokban, amelynek idővel Buffy vet véget. Spike először meg akarja erőszakolni, majd miután rádöbben, mire készült, elhagyja Sunnydale-t és Afrikába megy, hogy egy varázslóval kiszedehesse a chipet a fejéből. A varázsló azonban három próbatétel után visszaadja Spike lelkét.
A hatodik szezonban nincs főellenség – Joss Whedon azt akarta, hogy ez a sorozat a főhősök saját belső válságairól, az önmagukkal való küzdelemről szóljon. A főgonosznak titulált „Trió”, akik a volt Sunnydale gimnáziumban a legügyetlenebb, legbénább fiúk voltak – inkább nevetséges, mintsem komoly ellenfél. Egyikük (Warren Mears) azonban a sorozat végén rálő Buffyra, és egy eltévedt golyó megöli Tara-t. Willow barátnője halála után kifordul önmagából, és csaknem elpusztítja a világot – gyerekkori barátja, Xander menti meg.

Hetedik évad:
A sorozat nagy fináléjában maga a Gonosz lesz az ellenfél, akivel meg kell küzdeni - az Első, vagyis az első gonosz. Ennek a lénynek nincs alakja, de bárki halott képét felveheti – ezzel befolyásolja a háttérben a szereplőket.
Az Első célja az, hogy megölje azokat a lányokat (Jelöltek), akik potenciális Vadászok – csak éppen még nem került rájuk a sor, hogy kiválasszák őket. Buffy összegyűjti ezeket a lányokat, és elkezdi felkészíteni őket a végső harcra. A lányok között van Kennedy (Iyari Limon), aki igazi vezető személyiség, és aki úgy tűnik, pótolja Tara hiányát Willow oldalán.
Csatlakozik az Első elleni harchoz az újjáépült Sunnydale Gimnázium új igazgatója, Robin Wood (D.B. Woodside), aki kérlelhetetlen gyűlölettel viseltetik Spike iránt. (Később kiderül, hogy az akkor még „gonosz” Spike ölte meg 1972-ben az akkori Vadászt, Wood anyját.) Spike-ot látomások gyötrik, és a chip felmondja a működést a fejében: lelkiismeret-furdalástól kísérve, de önkívületi állapotában újra gyilkolni kezd. Visszatér Sunnydale-be az azóta ugyancsak jó útra tért Faith is, aki az igazgatóval kerül közelebbi kapcsolatba. Bár Angel az utolsó részben visszatér, Buffy mégis Spike-nak vall benne szerelmet.
Az érzelmi túlfűtöttség mellett a leendő vadászok és a régi harcostársak megküzdnek az Elsővel – akit végül „egy hős” (Spike) segítségével és feláldozásával legyőznek. A harcban életét veszti Anya is, és Sunnydale a föld alá süllyed. A záró
képben Buffy és sebesült barátai nézik a kráter szélén az egykori városka helyét.

 

 

 

Sorozataink portal  -  by Csillag  -  Sorozataink portal


Érdekelnek a zenei újdonságok? Kattints! ⏵ Popusz: Zenei blog. Kritikák, listák, ajánlók és még több.    *****    Halihó! Néhány újdonság a G-Portál Histórián! Toljuk meg az év végét, kovácsoljunk közösséget ismét! Csatlakozol? :)    *****    Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok - Furry Fandom - Antropomorf Állatok    *****    Egy Blog az Én világom. :) Gyere és nézz be ha érdekel, az Online Játékok leírása, csináld magad dolgok, stb...    *****    Ön internet szolgáltató? Nem talál céget aki javítaná az elromlott hálózati, mikrohullámó eszközeit? Katt ide!    *****    Se kép, se hang? Hozza el, megjavítjuk! LCD TV, Inverteres hegesztõ, Mosó- Mosogatógép, és sok más. Garanciával!    *****    Elromlott? Mi megjavítjuk! Ipari és háztartási elektronika javítás! Garanciával. Elektronika-szerviz.gportal.hu    *****    Rendeld meg:Születési,elõrejelzési,párkapcsolati,fogamzási,hold horoszkóp,biotérkép.Ingyen konzultáció mindenrõl!Várlak!    *****    Keresek jó humorú szerkesztõ társat készülõ ZENÉS KABARÉ MÛSOROMHOZ    *****    Rendelj születési horoszkópot és ajándék 3 éves elõrejelzés,valamint ingyenes konzultáció az ajándékod. Várlak kattints!    *****    Iván és Sára kattttttt!!!!!!!!!!    *****    Erotika az állatövi jegyekben    *****    A szerelem karmája a horoszkópban    *****    Születési horoszkóp,ajándék 3 évi elõrejelzéssel,ingyenes konzultációs lehetõség, telefonon,messengeren,skypeon! Várlak!    *****    Kihagyhatatlan asztrológiai megrendelések, olvasmányok, szoftverek, ezoterikus témák sokasága vár az oldalamon. Várlak!!    *****    Vanessa Hudgens - Magyarország egyetlen mûködõ az egykori Szerelmes hang jegyek sztárjával foglalkozó oldala!    *****    A végtelen szeretet az egyetlen igazság, minden más illúzió.    *****    Ha sok mindent tudni szeretnél és válaszokra vársz látogass el oldalamra!    *****    SZEREPJÁTÉK - Csatlakozz közénk és légy részese egy kalandnak - FRPG - Még nem késõ csatlakozni - SZEREPJÁTÉK    *****    VANESSA HUDGENS - A LEGNAPRAKÉSZEBB MAGYAR RAJONGÓI OLDALAD A TEHETSÉGES ÉNEKES-SZÍNÉSZNÕRÕL - VANESSA HUDGENS